top of page
  • Facebook Meanderfestival
  • Instagram Meander Festival

klassiek muziekfestival voor jong en minder jong

01.05 Emma Posman, Sint-Martens-Latem
15.05 Trio Artaria, De Pinte
20.05 Tsjaikovski's geheim, Nazareth


 

Muziekfestival - Meander festival
bataillie_webres.jpg

Het Meander Festival is een initiatief van de broers Florestan en Ludovic Bataillie. Twee muzikanten uit De Pinte die klassieke muziek voor jong en minder jong willen brengen in de regio. Na enkele jaren noodgedwongen uitstel en een succesvolle streaming als alternatief in 2021 treedt het festival dit jaar in mei naar buiten met de eerste editie van het festival!

 

1 mei 11u Sopraan Emma Posman in de Sint-Aldegondiskerk te Deurle (Sint-Martens-Latem)

15 mei 11u Artaria Strijktrio in de bibliotheek van De Pinte

20 mei 20u Muziektheatervoorstelling “Tsjaikovski’s Geheim” in CC Nova Nazareth 

BUY TICKETS

LINEUP

Emma Posman 

1 mei 11u

Sint-Aldegondiskerk te Deurle (Sint-Martens-Latem)

La vérité sur l’amour

Ach, de liefde. Nu eens bron van opperste geluk, dan weer hartverscheurend en allesverzengend. En hoe je het ook draait of keert: de wegen van de liefde zijn ondoorgrondelijk.

Met een expressief programma veroveren sopraan Emma Posman en pianist Florestan Bataillie het publiek! Ze hebben zorgvuldig enkele pareltjes geselecteerd uit de Franstalige liedkunst van onder andere Francis Poulenc, Henri Duparc, Kurt Weill en Gabriel Fauré. Droom weg bij enkele zoete liefdesliederen alsof ze voor jou gecomponeerd werden en laat je in vervoering brengen door momenten van intense dramatiek.

Ga mee op een muzikale reis met een programma barstensvol emoties. 

Een greep uit het repertoire:

Francis Poulenc: Banalités, Deux poèmes de Louis Arragon

Kurt Weill: Je ne t’aime pas, Youkali

Henri Duparc:  Invitation au voyage

Gabriel Fauré: Après un rêve, Clair de lune

Tickets

€12

€8 (-21, +65, mindervaliden, vrijetijdspas)

We verwelkomen je nadien ook op lentemarkt. Bij aankomst ontvang je gratis drankbonnen.

Meer info 

EmmaPosman_webres.jpg
LINE UP
EmmaPosman_2_Webres.jpg

DIMLICHT

Dimlicht is een jong muzikaal ensemble dat de platgetreden paden verlaat en wil verrassen met nieuwe composities en producties. Zo geven ze jonge componisten de kans om hun werken te laten uitvoeren, brengen ze nieuw muziektheater en organiseren ze zelf evenementen. Daarnaast stappen ze graag mee in uiteenlopende projecten waar de flexibele bezetting van het ensemble tot zijn recht komt.

 

In september 2015 lanceerde Dimlicht haar eerste concertreeks ‘Victoria’, genaamd naar het nieuw geschreven werk van componist Ruben De Gheselle. De opname van deze compositie werd uitgezonden op radio Klara in het kader van de wedstrijd Supernova 2016, waarvoor het ensemble genomineerd werd. In december 2015 ging ook ‘Zwanenzang’ in première, een ontroerende muziektheatervoorstelling rond het thema dementie. In het najaar van 2017 startte een tweede concertreeks 'Schubertiade met Dimlicht', waarin Dimlicht het monumentale Octet in F van Franz Schubert uitvoert. In maart 2019 ging Rare snuiters in première, een familievoorstelling geschikt voor kinderen met een visuele beperking. Met muziek, taal, voel- en geursensaties brengt Dimlicht een inclusief belevingsconcert in de zalen.

Zwanenzang - Foto 2.jpg
INFO

Over ons

Meander festival

Afbeelding1.jpg

Duo Adelfoi, Lighthouse Photography

Het Meander festival is een initiatief van de broers Florestan en Ludovic Bataillie. Twee muzikanten uit De Pinte die beiden erg actief zijn in de Belgische (kamer)muziekwereld en als leerkracht werkzaam zijn in het deeltijds kunstonderwijs. Ze broeden al lang op het idee om een nieuw cultureel initiatief uit te rollen in hun streek van herkomst en zijn enorme verheugd om het Meander festival in de Cultuurregio Leie Schelde aan u voor te stellen!

 

Het Meander festival is een samenwerking tussen verschillende gemeentes uit de Cultuurregio Leie Schelde en heeft een meervoudig doel. Ten eerste wil het kamermuziek van absolute topkwaliteit aanbieden op lokaal niveau, weg van de stedelijke klassieke concertzalen. Op die manier wil het cultuurbeleving van de bovenste plank aanbieden op gemeentelijk en regionaal niveau. Daarnaast wil het jonge aanstormende professionele musici een podium bieden en een helpende hand zijn in de uitbouw van hun veelbelovende carrières.

 

Het Meander festival wil naast het vertrouwde cultuurminnend publiek een duidelijke inspanning leveren om jonge mensen aan te trekken. Dit door concerten aan te bieden die zich specifiek tot jongeren en kinderen richten, gecombineerd met masterclasses voor jonge ensembles, in samenwerking met de uitgenodigde artiesten.

Cultuurregio Leie Schelde

De Cultuurregio Leie Schelde is een bruisende regio met een boeiend verenigingsleven en rijk verleden, diverse culturele centra en tal van cultuur- en erfgoedinitiatieven. Het is een creatieve en kunstzinnige regio met een schat aan musea en bezienswaardigheden en dus de perfecte voedingsbodem voor een krachtige en unieke regionale samenwerking rond cultuur en erfgoed. 

Cultuurregio Leie Schelde is een nauwe samenwerking tussen de gemeenten Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm en wil cultuur- en erfgoedmakers verbinden en de talrijke initiatieven uit de regio ondersteunen. De Cultuurregio Leie Schelde ondersteunt bovenlokale cultuurinitiatieven in de regio, waaronder het Meander Festival.

 

www.cultuurregioleieschelde.be

Volg het cultuurnieuws uit de regio via FacebookInstagram of onze nieuwsbrief.

Deel ook jouw cultuurmomenten! @cultuurregioleieschelde 

Logo CRLS_WebRes.jpg

onze partners

Logo CRLS_WebRes.jpg
Logo Vlaanderen.png
Logo Deinze.png
Logo De Pinte.png
Logo Gavere.png
Logo Sint-Martens-Latem.png
Logo Kruisem.png
Logo Nazareth.png
Logo Zulte.png
Logo Zwalm.png

stay Tuned

  • Facebook Cultuurregio Leie Schelde
  • Instagram Cultuurregio Leie Schelde
  • LinkedIn Cultuurregio Leie Schelde

Volg Meander Festival

 

We werken al volop aan de editie van 2022 waar het Meander Festival 

op diverse unieke locaties in de Cultuurregio Leie Schelde concerten zal organiseren.

Stay Tuned via Facebook of Instagram.

header2022-09.png
  • Facebook Meanderfestival
  • Instagram Meander festival
Logo CRLS_WebRes.jpg

Volg Cultuurregio Leie Schelde

Blijf op de hoogte van het cultuurnieuws in de regio.

Bedankt voor je inschrijving

bottom of page