top of page

Editie 2022

01.05 Emma Posman, Sint-Martens-Latem
15.05 Trio Artaria, De Pinte
20.05 Tsjaikovski's geheim, Nazareth


 

Muziekfestival - Meander festival
Tsjaikovski_webres.jpg

Het Meander Festival is een initiatief van de broers Florestan en Ludovic Bataillie. Twee muzikanten uit De Pinte die klassieke muziek voor jong en minder jong willen brengen in de regio. Na enkele jaren noodgedwongen uitstel en een succesvolle streaming als alternatief in 2021 treedt het festival dit jaar in mei naar buiten met de eerste editie van het festival!

 

1 mei 11u Sopraan Emma Posman in de Sint-Aldegondiskerk te Deurle (Sint-Martens-Latem)

15 mei 11u Artaria Strijktrio in de bibliotheek van De Pinte

20 mei 20u Muziektheatervoorstelling “Tsjaikovski’s Geheim” in CC Nova Nazareth 

LINEUP

Emma Posman 

1 mei 11u

Sint-Aldegondiskerk te Deurle (Sint-Martens-Latem)

La vérité sur l’amour

Ach, de liefde. Nu eens bron van opperste geluk, dan weer hartverscheurend en allesverzengend. En hoe je het ook draait of keert: de wegen van de liefde zijn ondoorgrondelijk.

Met een expressief programma veroveren sopraan Emma Posman en pianist Florestan Bataillie het publiek! Ze hebben zorgvuldig enkele pareltjes geselecteerd uit de Franstalige liedkunst van onder andere Francis Poulenc, Henri Duparc, Kurt Weill en Gabriel Fauré. Droom weg bij enkele zoete liefdesliederen alsof ze voor jou gecomponeerd werden en laat je in vervoering brengen door momenten van intense dramatiek.

Ga mee op een muzikale reis met een programma barstensvol emoties. 

Een greep uit het repertoire:

Francis Poulenc: Banalités, Deux poèmes de Louis Arragon

Kurt Weill: Je ne t’aime pas, Youkali

Henri Duparc:  Invitation au voyage

Gabriel Fauré: Après un rêve, Clair de lune

EmmaPosman_webres.jpg

LINEUP

Trio Artaria 

15 mei 11u

Bibliotheek De Pinte

Voor Meander Festival brengt Trio Artaria een heerlijk aperitiefconcert met meesterwerken van Schubert én Beethoven, fonkelend strijkersrepertoire dat niemand onberoerd laat. Trio Artaria is een strijktrio bestaande uit Sarah Bayens (viool), Maxime De Petter (altviool) en Karin Broeckhove (cello). Ze leerden elkaar kennen in sextet formatie op uitnodiging van Shirly Laub, Tony Nys en Karel Steylaerts, leden van Trio Fenix en docenten aan het Conservatorium van Brussel. Ze traden voor het eerst op tijdens de concertreeks L’instant Musicale in Eigenbrakel. Trio Artaria specialiseert zich momenteel aan het Orpheus Instituut in Gent. Ze worden gecoacht door Amy Norrington, Tony Nys, Paul De Clerck, Karel Steylaerts en Shirly Laub.

Programma

Franz Schubert - Trio in B, D471- Allegro: Na het moeiteloos beheersen van de kunst van het strijkkwartet, waagde Schubert zich met vallen en opstaan aan het componeren van een strijktrio. Zijn eerste poging was in 1814, maar hij kwam niet verder dan slechts één deel. Een tweede poging resulteerde in een afgewerkt openingsdeel en een onvoltooid tweede deel. Dit strijktrio in si mol groot bevat een sprankelend, naïef en lyrisch thema dat dramatisch versterkt wordt door een serieuzere en intiemere doorwerking. Dit miniatuurpareltje is één van de meest gekoesterde werken in het strijkersrepertoire.

 

Ludwig van Beethoven - Strijktrio op.3: Het strijktrio op.3 werd gecomponeerd in 1795. Het hele werk wordt kenmerkend door zijn prachtige variëteit in ritmes, texturen en uiteenlopende karakters. Beethoven wou het genre strijktrio opwaarderen met het schrijven  van dit werk. Tot dan toe werden strijktrio’s beschouwd als een minderwaardig genre dat enkel door amateurs in de privésfeer werd beoefend. De technische veeleisendheid en verschillende kleuren en sferen geven de grootmeester gelijk.

LINEUP

Tsjaikovski's geheim 

20 mei 20u

CC NOVA Nazareth

Tsjaikovski. Een van ‘s werelds bekendste en meest geroemde componisten. We kennen natuurlijk allemaal de Notenkraker en het Zwanenmeer, maar wie was die Russische grootmeester? Deze voorstelling biedt een toegankelijke inkijk in het leven van een groots componist, met meeslepende melodieën die iedereen herkent. Vlaams topacteur Vic De Wachter kruipt in de huid van Tsjaikovski, die het publiek in vertrouwen neemt en in zijn hart laat kijken. Pianist Florestan Bataillie die tevens ook de tekst geschreven heeft en het Desguin strijkkwartet dompelen de luisteraars onder in een warm bad vol Russische hartstocht.

bottom of page